Finally working machines!

Steve Gray
Posts: 283
Joined: Mon Oct 06, 2008 1:54 pm
Location: Markham, Ontario, Canada
Contact:

Re: Finally working machines!

Post by Steve Gray » Mon Feb 25, 2019 12:19 pm

MK14HAK wrote:
Mon Feb 25, 2019 7:31 am
Great your on a roll. Cegmon ? Floppies ?
Yes, CEGMON would be nice. I do have a 610 board I got off ebay many years ago...
I think next step will be loading programs via serial port.
C4P working, C1P working. 600D Replica working, C4P+D&N floppy not working. 505 board, 610 board, Mittendorf board, TOSIE hacker board need testing, PicoDOS disk untested.

waltermixxx
Posts: 118
Joined: Sun Feb 03, 2019 10:31 pm

Re: Finally working machines!

Post by waltermixxx » Sun Mar 03, 2019 1:45 am

Come on Steve, lets get that CEGMON Installed, you have the eprom. :)
make those mods.... and plug that sucker in. :) ok no pressure, next time
we get together we will do the 9600 mod (if you want) and see about getting that
RX connection working so we can Bluetooth you. :) then attack CEGMON :)

mind you there is no hard in leaving it as stock either, it's not like you are going
to do your home finances on it. :)

Cheers. :)
Turning into quite an OSI Junkie (HTFDTH?) Superboard II REV B-40K, 9600b, HC-05 Bluetooth, Superboard II Rev D, C4P rebuild- 502, 542c, 540B. :)

Steve Gray
Posts: 283
Joined: Mon Oct 06, 2008 1:54 pm
Location: Markham, Ontario, Canada
Contact:

Re: Finally working machines!

Post by Steve Gray » Sun Mar 03, 2019 1:52 am

Lol, for sure. I want CEGMon on C1P and C4P. I’m also hoping to try WeMon on C1P as it’s supposedly very much like editing on the PET. I have started dissassembling it to convert it to C4P.
C4P working, C1P working. 600D Replica working, C4P+D&N floppy not working. 505 board, 610 board, Mittendorf board, TOSIE hacker board need testing, PicoDOS disk untested.

Steve Gray
Posts: 283
Joined: Mon Oct 06, 2008 1:54 pm
Location: Markham, Ontario, Canada
Contact:

Re: Finally working machines!

Post by Steve Gray » Thu Apr 18, 2019 12:30 am

MK14HAK wrote:
Sat Feb 23, 2019 2:57 am
I have two of Bill's ram boards, one on RevD and the Ram/Rom on SKIT502. Quick to build and work fine.

630 Colour 600RevD.jpg


Kicad me please. RevD in colour. :mrgreen:
So, a little update. I've studied that schematic and it's definitely simple enough to copy and make a little board. I might do that, but in the mean time I've come up with a 3-chip substitute schematic that should do colour but not exactly like the OSI.

Does anyone know of some existing C1P series-2/Superboard Rev D software that uses colour?

So, basically if the 600 Rev D colour option operates the same as the 540B board then colour value 0/1 (yellow) and 14/15 (black) do not make sense. In fact there is no white colour. In a typical RGBI system 0 is black and 15 is white. The circuit I've come up with is "normal" RGBI (where I means "invert") and can be set to act like OSI (light color on darker version, or inverted) or like "normal" RGBI where you have Colour on Black or inverted (black on colour).

Walter and I are planning to breadboard the circuit soon and if it works out I'd like to make a PCB for anyone interested.

Steve
C4P working, C1P working. 600D Replica working, C4P+D&N floppy not working. 505 board, 610 board, Mittendorf board, TOSIE hacker board need testing, PicoDOS disk untested.

Post Reply